keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Elma 2013

Tämän vuoden Elma-messut pidettiin 22.-24.11.2013 Helsingin messukeskuksessa. Elmassa oli Suomen toinen lihakarja juniorhandler näyttely lauantaina 23.11. Näyttelyyn oli alunperin tarkoituksena osallistua 11 hereford junnua, mutta paikanpäällä saatiin mukaan neljä uutta osallistujaa. Kaiken kaikkiaan näyttelyyn osallistui siis 15 innokasta hereford junnua ja 6 hereford hiehoa kolmelta eri tilalta.Kilpailu oli tiukkaa ja näyttely meni tosi hyvin jokaisella osallistujalla! Näyttelyn tuomarina toimi ruotsalainen Miranda Lysell. Tuomari sanoi, että luokkien arvostelu oli todella vaikeaa, koska kaikki olivat todella saman tasoisia. Näyttelyn jälkeen saimme tuomarilta vinkkejä tulevia näyttelyitä varten.
Perjantaina Elmassa oli myös paljon koululaisia ja päiväkotilaisia tutustumassa maaseutumessuihin ja muuhun tarjontaan. Osa junnuista päivysti osastolla ja vastaili koululaisille valmiiksi jaettuihin kysymyksiin. Osa kyssymyksistä tuntui heille vaikeilta vaikka olivat meille itsestään selvyyksiä, mitä on vaikea käsittää, esim. syökö Hereford laidunruohoa vai Kellog's maissihiutaleita. Perjantaina Hereford oli muutenkin esillä messuilla. Senja ja Thorsvik Kielo kävivät esiintymässä eri rotujen juniori toiminnan esittelyssä ja Laura ja Thorsvik Kassandra pääsivät televisioon Miss ja Mister Elma kisan myötä, voittoa kisassa ei heille herunut, mutta tuomarin suosikeiksi he ylsivät. Perjantaina iltapäivällä Taru ja Thorsvik Kassandra, Senja ja Thorsvik Kielo sekä Tia Tanner ja APH Zora osallistuivat hiehoagilityyn. Kielo ja Kassandra eivät kisasta ja esteistä pahemmin välittäneet, mutta Zora pomppi tyylikkäästi voitoon parhaalla ajalla.
Lauantaina kaikki junnut kokoontuivat hereford yhdistyksen osaston luona. Fiilis oli katossa ja kaikilla oli hauskaa. :) Porukkaan saatiin myös uusia jäseniä mukaan. Lauantai iltana oli hereford yhdistyksen illallinen siuntion kylpylässä. Melkein kaikki junnut olivat sieläkin paikalla ja hauskaa oli. ;) Välillä saatto kyllä mennä vähän turhan äänekkääksi se touhu mutta niinhän sitä aina kun on junnut koolla... :P Kiitos mahtavasta viikonlopusta kaikille!!!

Tässä on näyttelyn tulokset:

I-luokka:
1. Sara Kuuluvainen&Luoteen Kanttarelli
2. Aikio Tanner&Thorsvik Kielo
3. Iiris Moisander&APH Z-Dance
3. Joukia Tanner&Thorsvik Kassandra
3. Vilja Toivonen&APH Zora

II-luokka:
1. Senja Luomajärvi&APH Z-Dance
2. Henri Kuuluvainen&Thorsvik Kassandra
3. Sebastian Tanner&Thorsvik Kielo
3. Robert Jensen&Luoteen Kanttarelli
3. Oskar Jensen&APH Zora

III-luokka:
1. Laura Kuuluvainen&Luoteen Kefiiri
2. Taru Luomajärvi&APH Zora
3. Jon Moisander&Thorsvik Kassandra
4. Maiju Pajula&APH Z-Dance
4. Valtteri Toivonen&Thorsvik Kielo

Champion-kehä:
1. Laura Kuuluvainen
2. Sara Kuuluvainen
3. Taru Luomajärvi
4. Senja Luomajärvi
5. Henri Kuuluvainen
5. Aikio Tanner

Jännitys tiivistyy, kun oma vuoro lähestyy... Joukia Tanner ja Thorsvik Kassandra.

I-luokka meneillään. Juontajana Urpu Tanner-Koopmans ja tuomarina Miranda Lysell.

Ensimmäinen luokka rivissä. Vasemmalta oikealle; Joukia, Aikio, Vilja, Sara ja Iiris.

Toinen luokka. Sebastian, Henri ja Senja.

Toinen luokka järjestyksessä.

Toinen luokka rivissä.

Kolmas luokka käynnissä. Valtteri, Jon ja Taru.

Kolmannen luokan Top.3. Laura, Taru ja Jon.

Champion kehä järjestyksessä. Laura, Taru, Senja, Henri ja Aikio.

Championin valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti