tiistai 16. heinäkuuta 2013

hi my name is whatever you call me

Hehee, elikkäs ajattelin kirjottaa vähän Xerciasta teille. Xercialla on monta lempinimeä (kuten otsikossa mainitsinkin), mm. Sesse, Sepsu.. jne. Jos jollain tulee Xerciasta kysymyksiä mieleen niin laittakaa kommenttia.

Kuka?
APH. Xercia on siis syntynyt Anttilan tilalla Orimattilassa 11.4.2011. Sesse on rodultaan Hereford, ette varmaankaan arvannu. Luonteeltaan Sesse on ihan mukava, mutta se suuttuu aika helposti mutta toisaalta se taas leppyy nopeasti. Sesse rakastaa vihreää ruohoa (mikä saa sen vatsan sekaisin). Xercia jännittää helposti uusia asioita jolloin se alkaa hilseilemään ja sen vatsa menee sekaisin. Muuten kyseessä on täydellinen pakkaus! Xercia on voittanut Sarkassa vuonna 2012 ja Okrassa 2012 jossa se voitti myös championin.

Miten?
2011 loppu vuodesta tietooni tuli kilpailu jossa kirjeiden perusteella valittiin ketjuvasikan voittaja. Tietysti osallistuin ja ihan yllätyksenä mulle tuli että voitin! Helmikuussa lähdettiin Sarkaan, Seinäjoelle mun suosikki kaupunkiin Suomessa. Sarkassa oli luovutus tilaisuus jossa multa kyseltiin kaikkee ja sitten sain kantakirja todistuksen ja taluttelin Sepsua. Seuraavana päivänä oli hieho luokka jossa Xercia oli mukana ja yllätys yllätys se voitti! Se taisikin olla ensimmäinen voittoni.. Jonkin ajan päästä kävimme hakemassa Xercian Orimattilasta Moisanderien tilalta. Sesse kotiutui nopeasti ja kesällä oli näyttelyissä. Sessen paras kaveri Integral oli myös mukana ja sijoittui toiseksi.

Muuta jännää:
Xercia siemennettiin 2012 tanskalaisella Vokslev Eikillä. Sesse ei kuitenkaan tullut tiineeksi siitä joten se sai vasikan kotisonnistamme Thorsvik Icemanista. Vasikka syntyi toukokuun alussa, ja annoin sen nimeksi Kevin-Prince JR. Muutama päivä myöhemmin vasikka kuitenkin kuoli. Sillä oli moniniveltulehdus ja aivokalvontulehdus. Tänä vuonna Xercia on laitumella kotisonnimme Thorsvik Jokusen kanssa. Toivottavasti seuraavalle vasikalle käy paremmin..

mä & Zess

Kevin Prince

Sesse ja pilkku eli Kevin Prince

mä & Pilkku

Sesse & mä

Sesse 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti